Alegerile locale şi judeţene ale formaţiunilor politice PNL şi USRPLUS, bat la usă!

Momentul schimbărilor

 Cioc, cioc…cin’ să fie?!

 Păi să fie tot cei vechi, sau cei noi?!

 Politicieni care au făcut tot ce au putut pentru a se înscăuna confortabil în fotoliile de consilier, primar, deputat sau senator etc. sau ceilalți care nu au avut loc de primii?!

 Propun o analiză scurtă și separată pentru cele două formațiuni politice.Alegerile locale şi judeţene ale formaţiunilor politice PNL şi USRPLUS, bat la usă!

 1.  PNL Argeș, o organizație condusă de un singur om, Adrian Miuțescu, o singură strigare, o singură decizie că ceilalți nu au fost decât simpli executanți.Promisiunile făcute de Miuțescu colegilor săi de partid nu au fost îndeplinite în totalitate și asta pentru că nu existau atâtea funcții câte trebuiau să fie împărțite la susținători.
   Da, este foarte adevărat că domnul în cauză nu este cel vinovat, ci cei care l-au crezut și au luptat pentru cauza grupului restrâns al domnului actual deputat, Gheorghe Adrian MIUŢESCU, un președinte de organizație județeană tot mai contestat atât după alegerile locale cât și după cele parlamentare, de foarte mulți colegi de partid tocmai pentru că nu a fost un om de cuvânt, așa cum promitea înaintea campaniilor electorale.
   Ca să nu o lungesc foarte mult o să mă opresc la o singură greșeală făcută de dumnealui, și nu una mică, ci una DISTRUGĂTOARE pentru politica penelistă argeșeană (era să zic liberală), aceea de a veni cu domnul Sorin Apostoliceanu candidat pentru funcția de primar al Municipiului Pitești, un fost membru marcant al PSD Argeș, un politician tare criticat de grupul liberalilor din fostul Consiliu Local condus de către Narcis Sofianu, singurul care nu a acceptat soluția propusă de Miuțescu.
   Ce a făcut această propunere a d-lui Adrian M.? #nimic – tot mai mulți votanți ai Partidului Național Liberal au votat un alt candidat de la o altă formațiune politică, numai să nu dea un vot ex-pesedistului Apostoliceanu, om care și-a clădit imaginea prin grupul și cu ajutorul unui consilier local actual, d-lul Răzvan Ionuț Șerbănoiu care a fost și răsplătit pentru acest loc cu un fotoliu călduț de consilier (apropos, nici nu conta dacă Apostoliceanu rămânea la PSD, tot consilier se numea, doar că era mai roșiatic).
   Propun să trecem la Next Level: d-le Miuţescu nu credeți că este momentul să faceți un pas în spate și să lăsați ca membrii PNL din organizațiile locale dar și din organizația județeană să-și aleagă singuri conducerea pentru următorii 4 ani cel mult (alegerile din 2024) fără ca d-voastră să vă implicați în vot (bănuiesc că numirea lui Apostoliceanu ca secretar, persoană care se va ocupa de desfășurarea alegerilor) nu a fost una intenționată de a face tot posibilul ca tot domnia voastră să fie ales președinte la organizația județeană și să mai duceți cu zăhărelul încă 4 ani de zile de acum încolo și alți membri de partid promițându-le nu mai știu eu ce, promisiuni cică acceptate și de către Orban, actual președinte al PNL, nu de alta, dar nu mai are cum să fie şi următorul președinte (a doua mare greșeală miuțenescă – cum să ieși public și să spui că PNL Argeș îl susține pe Orban, un personaj deja fumat din punctul meu de vedere….chiar doriți ca organizația Argeș să ajungă pe ultimul loc în România????).
   Închei aici prin a vă adresa rugămintea de a mai lăsa Brătienii să mai stea și ei liniștiți în mormintele lor și de a vă face treaba ca deputat de Argeș în așa fel încât județul nostru să fie și el băgat în seamă la centru, dar pe bune, nu doar verbal la nivel declarativ pe Facebook!!!
 2.  USRPLUS, organizație relativ nouă, doar 8 ani ca și vârstă, dar ca și concepții de partid cam tot cât are PNL sau PSD, lucru arătat din plin acum la câteva luni de zile după ce a ajuns la putere!!!!
   Măi oameni buni, vă mai aduceți aminte când vă spuneam că și voi o să faceți la fel ca partidele vechi când o să puneți mâna pe putere????? Ați uitat sau aveți mintea prea scurtă?
   Bun, o să ziceți că nu am dreptate, dar eu vă contrazic: nu cei de la PNL au venit la voi să negocieze funcțiile din deconcentrate, ci voi ați fost cei care bătătoreați căile de acces pe la acel partid.
   Nu erați voi cei care cereați concursuri pentru ocuparea funcțiilor publice? Unde au fost acele concursuri transparente cu care vă lăudați în precampanie și nu numai? Nu mai sunt valabile acum promisiunile electorale?
   Ați simțit și voi gustul puterii și nu mai știți cum să vă creșteți acest viciu inventat tocmai de partidele contestate de voi? În fine, hai să dăm puțin timpul în urmă și să ne aducem aminte cum alergați în stânga și-n dreapta după oameni noi, oameni noi în politică care să schimbe obiceiurile vechilor politicieni! Culmea, cu cât se apropiau alegerile locale, cu atât mai des era cernută componența atât a PLUS Argeș cât și a USR Argeș – De ce? – O întrebare cu foarte multe răspunsuri dar care toate duc la unul singur, acela că voi cei din conducere trebuia să aveți un control total asupra membrilor și asta pentru că vă era teamă că vă fuge scaunul de sub fund (cur în terminologie românească populară și mai pe înțelesul tuturor).
   Aici trebuie să trec două liniuțe, câte una pentru fiecare grupare în parte:
 •  PLUS – un partid care după ce și-a dat jos președintele organizației județene, tot pe el l-a ales ca să-i conducă – și cu asta am spus tot, Hodoș în jos, Hodoș în sus – se pare că PSD Argeș și l-a dorit atât de mult în fruntea PLUS Argeș încât nu mai am cuvinte să scriu aici!!!! Apropo, cam câți membri are această organizație în acest moment??? 20, 30, câți???
 •  USR – o organizație care a schimbat în ultimii 8 ani vreo 3 președinți, dar tot Liviu Ionuț Moșteanu este tăticul lor, că de, fără el nu se poate, doar este comandantul suprem al useriștilor, este cel care decide pentru tot ce se mișcă, dacă se mai mișcă, prin organizația județeană și prin filialele locale, destul de multe la număr în acest moment, doar că multe dintre ele, chiar foarte multe, sunt doar la număr, adică sunt pe hârtie și gata  cu restul!!!!
   Ah, era să-l uit și pe mâna dreaptă a lui Moșteanu, d-nul Adrian Ștefan Cîrstea, actual secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, un personaj care a refuzat o funcție locală de prefect (nu era sigură) în schimbul a ceva la centru unde să se facă cunoscut și să se poată plimba prin mai toată țara ca însoţitor (era să zic de bord) al ministrului prin mai toate județele țării, numai prin Argeș NU, mai ales când vine un ministru al Dezvoltării…sâc, sâc, sâc – hai cu promovarea sportului în masă oriunde în țara asta numai în județul tău nu #ruşinik5minute !!??!!
   Mihai Ioan Mihăilescu, un viceprimar cam șters, noroc că presa argeșeană îi mai publică numele sau câte o poză prin articolele de can-can plătite de la bugetul statului din fondurile primite de PSD sau PNL – posibil ca domnul Gentea să nu-i fi dat nici o responsabilitate care să-l poată promova pe scena politică argeșeană/piteșteană.
  Cioc, cioc! Cine este? Noul partid USRPLUS! Hopa, deci avem noutate argeșeană pe eșicherul politicii de centru-dreapta MODERN (ce o fi ăla că eu nu am înțeles…tot o apă de ploaie ca și la celelalte partide????). D-le Moșteanu, d-le Cîrstea, aveți idee cam cum ar trebui să decurgă alegerile din birourile locale și din biroul județean Argeș?
  -Știți că este momentul să avem și noi, argeșenii, posibilitatea de a vedea niște alegeri transparente și nu mate ca la cei de la PNL??
  -Știți că este momentul ca noul partid să fie chiar resetat de la zero????
  -Știți că dacă se continuă tot așa, în anul 2024 nu o să mai luați nici pragul electoral????
  -Știți câtă dezamăgire ați creat pentru simpatizanții voștri argeșeni???
   NU știți. Sunteți la putere, ați simțit gustul ei și deja v-ați transformat în politicieni care puteți face aceiași treabă și la PNL, și la PSD și la oricare partid din țărișoara asta blestemată!

 HAI SĂ FIE CU NOROC și vă urez alegeri cât mai ușoare (urare care se face și viitoarelor mămici care urmează să nască)!

Traian PAPARETE, 31 mai 2021

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More