Afganistan – atac aerian asupra unor poziții ale talibanilor soldat cu numeroase victime, atât în rândul talibanilor cât și în rândul civililor

digitaloceanspaces.com

Oficiali (neprecizați) din cadrul Ministerului afgan al Apărării au informat că aeronave de luptă aparținând Forțelor Armate afgane au executat (19.09.2020) lovituri aeriene care au vizat o bază a luptătorilor talibani din districtul Khanabad / provincia Kunduz / NE-ul Afganistanului care s-au soldat cu uciderea a peste 40 de luptători talibani.

Fatima Aziz, un parlamentar afgan, reprezentant al provinciei Kunduz în Parlamentul afgan dar și alți oficiali locali afgani (din provincia Kunduz) și martori oculari au relatat că 12 civili afgani, inclusiv copii, au fost uciși și alți 18 răniți în urma loviturilor aeriene executate de FA afgane.

Mișcarea Talibană din Afganistan a emis (19.09.2020) un comunicat în care a acuzat forțele de securitate afgane de uciderea a cel puțin 40 de civili în aceste lovituri aeriene, fără însă a preciza numărul victimelor în rândul membrilor săi.

Luptele între talibani și forțele de securitate continuă chiar și în contextul negocierilor în curs de desfășurare de la Doha (care au demarat în format de negocieri directe pe 15.09.2020) dintre reprezentanți ai guvernului afgan și cei ai Mișcării Talibane, menite să pună capăt unui conflict ce durează de aproape două decade.

Sursa: Reuters

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More