Afganistan – nouă membri ai forțelor de securitate afgane uciși într-un atac complex executat de talibani în provincia Takhar

stmedia.stimg.co

Purtătorul de cuvânt al guvernului afgan din provincia Takhar (nord Afganistan), Jawad Hejri, a informat că nouă membri ai forțelor de securitate afgane (șase militari și trei polițiști) au fost uciși și alți patru răniți într-un atac complex executat (noaptea de 20-21.09.2020) de talibani care a vizat un punct de control al forțelor de securitate afgane din localitatea Nawabad (245 km N de Kabul)/ districtul Dasht-i-Qala / provincia Takhar / Afganistan.

Jawad Hejri a precizat că, inițial, militanții talibani au atacat cu armament ușor de infanterie punctul de control al forțelor de securitate afgane după care au prins în ambuscadă membri ai forțelor de securitate afgane care au intervenit pentru respingerea atacului. Oficialul afgan a mai menționat că și în rândul militanților talibani care au executat atacul au fost înregistrate victime (morți și răniți) fără însă a preciza numărul acestora.

Luptele între talibani și forțele de securitate afgane continuă chiar și în contextul negocierilor în curs de desfășurare de la Doha (care au demarat în format de negocieri directe pe 15.09.2020) dintre reprezentanți ai guvernului afgan și cei ai Mișcării Talibane, menite să pună capăt unui conflict ce durează de aproape două decade.

Sursa: china.org

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More