Atacul aerian israelian din Siria s-a soldat cu moartea a 16 luptători irakieni, membri ai forțelor paramilitare irakiene susținute de Iran

timesofisrael.com

Atacul aerian cu rachete executat – cel mai probabil – de aeronave de luptă israeliene în seara de 02.09.2020 în estul Siriei a fost mult mai complex (a vizat mai multe ține de pe teritoriul sirian nu numai aeroportul / baza militară aeriană din Homs) și s-a soldat cu uciderea a 16 luptători irakieni, membri ai forțelor paramilitare irakiene susținute de Iran care activează și pe teritoriul Siriei.

Reprezentantul din Marea Britanie al organizației „Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului”, Rami Abdul Rahman, a informat (03.09.2020) că atacul aerian cu rachete executat (seara de 02.09.2020) de aeronave de luptă aparținând Forțelor Armate israeliene s-a soldat cu uciderea a 16 luptători irakieni, membri ai forțelor paramilitare irakiene susținute de Iran care activează și pe teritoriul Siriei.

Rami Abdul Rahman a precizat că șapte dintre aceștia au fost uciși după ce o rachetă a lovit zona în care se aflau din apropierea localității Al Mayadeen (est Siria), iar ceilalți nouă într-o zonă situată în împrejurimile localității Albu Kamal (est Siria, în apropiere de frontiera dintre Siria și Irak).

Nota redacției – niciun oficial israelian nu a confirmat sau infirmat până în prezent o astfel de acțiune a Forțelor Armate israeliene.

Sursa: israelnationalnews.com

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More