Atentat cu mașină-capcană în provincia Allepo din Siria soldat cu moartea a cel puțin 15 persoane și rănirea altor 30

aa.com.tr

Surse din cadrul forțelor de securitate siriene au informat că cel puțin 15 persoane au fot ucise și alte peste 30 rănite în urma unui atentat cu mașină-capcană (camion încărcat cu explozibil) executat (06.10.2020) într-o zonă aglomerată din orașul Al-Bab / provincia Allepo / nordul Siriei.
Potrivit surselor de securitate siriene, până în prezent atentatul nu a fost revendicat, însă sursele mass-media turce au precizat că în spatele acestui atentat s-ar afla militanți ai grupării kurde Unitățile de Apărare a Poporului (YPG).

Nota redacției – Orașul sirian Al-Bab este situat în apropierea frontierei cu Turcia și este controlat de militanți ai grupării kurde Unitățile de Apărare a Poporului (YPG), implicați în lupta pentru eliminarea grupării teroriste Statul Islamic din Irak și Levant (ISIS) care a fost eliminată de pe teritoriul sirian în februarie 2017. La luptele pentru eliminarea ISIS, au participat și militari din cadrul forțelor armate turce, care alături de Armata Națională Siriană au desfășurat operația Scutul Eufratului în nordul Siriei.
Forțele Armate turce execută periodic misiuni împotriva militanților kurzi (atât membri ai grupării Partidul Muncitorilor din Kurdistan – PKK, cât și membri ai YPG sau alte miliții kurde) în sudul Turciei și adeseori pătrund și pe teritoriul Siriei în acțiunile specifice executate pentru neutralizarea militanților kurzi. Din acest motiv, de câte ori au loc acțiuni și activități teroriste în nordul Siriei, autoritățile turce încearcă să scoată vinovate milițiile kurde pentru a conferi legitimitate acțiunilor executate de Forțele Armate turce pe teritoriul Siriei.

Sursa: Daily Sabah Anadolu

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More