Belarus – Ciprul a blocat sancțiunile UE împotriva regimului de la Minsk

forbesimg.com

Miniștrii de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene au eșuat în a conveni pentru impunerea de sancțiuni împotriva Belarusului, după ce ministrul cipriot de externe și-a exercitat (21.09.2020, la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor membre UE) dreptul de veto pentru a bloca sancțiunile împotriva a 40 de oficiali belaruși, inclusiv împotriva președintelui Alexander Lukașenko.

Autoritățile cipriote (care au relații foarte bune cu autoritățile ruse care sprijină regimul belarus condus de A.Lukașenko) au dorit ca UE să impună sancțiuni Belarusului în același timp sancțiuni împotriva Turciei, în contextul disputei pe resursele naturale din estul Mării Mediterane dintre Grecia și Cipru pe deoparte și Turcia pe cealaltă parte.

Ministrul leton de externe, Edgars Rinkevics, a condamnat (21.09.2020, postare pe contul de Twitter) poziției adoptate de Cipru vis-a-vis de sancțiunile împotriva Belarusului, precizând că blocarea sancțiunilor transmite un semnal greșit autorităților de la Minsk, statelor baltice, statelor membre UE și lumii întregi.

Sursa: Deutsche Welle

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More