Danemarca intenționează să-și deschidă o ambasadă la Bagdad / Irak

danskindustri.dk

Ministrul danez de externe, Jeppe Kofod, a declarat (10.09.2020, comunicat de presă) că autoritățile de la Copenhaga intenționează să deschidă o reprezentanță diplomatică (ambasadă) a Danemarcei la Bagdad / Irak în această toamnă, ca parte a eforturilor autorităților daneze de a combate gruparea teroristă Statul Islamic din Irak și Levant (ISIS) și de a contribui la stabilizarea situației de securitate din Irak dar și din Siria.

Jeppe Kofod a precizat că ambasada daneză de la Bagdad va contribui semnificativ la dialogul dintre autoritățile irakiene și cele daneze pe teme ca migrația, combaterea terorismului și pedepsirea crimelor comise de ISIS.

Nota redacției – Danemarca urmează să preia de la Canada comanda Misiunii NATO de instruire a forțelor de securitate irakiene la sfârșitul anului 2020, comandă pe care o va asigura până la jumătatea anului 2022. Pentru a asigura comanda misiunii NATO de instruire a forțelor de securitate irakiene, Danemarca va contribui cu 210 militari și trei elicoptere militare aparținând FA daneze, precum și cu alte elemente de tehnică militară și civilă.

Sursa: Reuters

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More