Doi cetățeni ruși aflați la bordul unei nave cargo au fost răpiți de pirați în apele teritoriale nigeriene

stackpathdns.com

Ambasada Federației Ruse în Nigeria a informat (09.09.2020, comunicat) că doi cetățeni ruși aflați la bordul navei cargo (transport marfă) Water Phoenix (pavilion Liberia) au fost răpiți (08.09.2020) de pirați într-o zonă din apele teritoriale nigeriene (Golful Guineei, Oceanul Atlantic) situată la aproximativ 8,3 km de orașul port Lagos / SE Nigeria.

În comunicatul ambasadei Federației Ruse se precizează că autoritățile ruse în colaborare cu autoritățile nigeriene depun toate eforturile pentru a afla unde sunt ținuți ostateci cei doi cetățeni ruși și pentru ai elibera.

Anterior comunicatului ambasadei ruse, publicația nigeriană The Nigerian Tribune a informat (09.09.2020, citând surse din cadrul Companiei de securitate maritimă Praesidium International) că un grup de pirați au atacat (08.09.2020) nava cargo Water Phoenix și au răpit două persoane de la bordul acesteia – căpitanul și un alt membru al echipajului, ambii de cetățenie rusă. La momentul atacului, la bordul navei atacate se aflau 18 membri ai echipajului (șapte cetățeni ruși și 11 filipinezi).

Sursa: sputniknews.com

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More