Doi membri ai serviciilor militare sud-coreene de informații puși sub acuzare pentru viol împotriva unei dezretoare nord-coreene

britannica.com

Ministerul sud-coreean al Apărării a informat (01.09.2020) că doi membri ai serviciilor militare de informații sud-coreene au fost deferiți justiției (01.09.2020) pentru acuzații de viol asupra unei femei dezertor din Coreea de Nord.

În comunicatul ministerului sud-coreean al apărării se precizează că un locotenent-colonel și un sergent-major (fără a fi menționat numele acestora sau alte detalii personale legate de aceștia) au fost puși sub învinuire de către procurorii militari sud-coreeni pentru mai multe acuzații, inclusiv hărțuire sexuală și viol asupra femeii de naționalitate nord-coreeană, acțiuni săvârșite în perioada mai 2018 – februarie 2019, când victima se afla sub protecția și supervizarea lor în operațiuni de spionaj.

Potrivit agenției sud-coreene de presă „Yonhap”, victima celor doi militari sud-coreeni a înaintat o plângere împotriva acestora în anul 2019 iar avocatul victimei a afirmat că în urma violurilor aceasta a rămas însărcinată de două ori și a fost obligată să facă avort în ambele cazuri.

Sursa: Reuters

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More