Două aeronave de luptă de tip „Su-27” aparținând Regiunii Militare Sud / Forțele Armate ruse au interceptat două aeronave de bombardament strategic aparținând Forțelor Armate americane în zona Mării Negre

sputniknews.com

Centrul Național pentru Conducerea Apărării (CNCA) Federației Ruse / Ministerul rus al Apărării a informat (23.09.2020, comunicat) că instalațiile radar ale sistemului de control al spațiului aerian al Federației Ruse au identificat (seara de 23.09.2020) două ținte aeriene care se deplasau în spațiul aerian internațional situat deasupra apelor internaționale din Marea Neagră, în apropiere de frontiera cu Federația Rusă.

Pentru identificarea țintelor și prevenirea violării spațiului aerian al Federației Ruse, două aeronave de luptă de tip „Su-27” aparținând Forțelor de Apărare Aeriană ale Districtului Militar Sud / Forțele Armate Ruse au fost ridicate de la sol cu misiunea de a preveni violarea spațiului aerian al Federației Ruse. Echipajele aflate la bordul aeronavelor de luptă ruse au interceptat și identificat țintele – două aeronave de bombardament strategic de tip „B-52N” aparținând Forțelor Aeriene ale SUA – și le-au escortat în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Negre până când acestea s-au îndepărtat de spațiul aerian suveran al Federației Ruse. După încheierea misiunii, cele două aeronave de luptă ruse s-au reîntors la bazele de dislocare.

În dimineața de 23.09.2020, Forțele Aeriene ucrainene au informat (comunicat) că aeronave de bombardament strategic de tip „B-52H” aparținând Forțelor Armate ale SUA au intrat în spațiul aerian al Ucrainei în scopul îmbunătățirii cooperării în domeniul securității între SUA și Ucraina.

Sursa: TASS.COM

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More