Elveția – protest al activiștilor de mediu în apropierea clădirilor Parlamentului și Băncii Naționale Elvețiene din Berna

s.yimg.com

Aproximativ 400 de activiști pentru protecția mediului au organizat (21.09.2020) un protest într-o piață din orașul Berna (capitala de facto a Elveției) situată în apropierea clădirilor Parlamentului elvețian și Băncii Naționale Elvețiene, pentru a atrage atenția asupra inacțiunii autorităților elvețiene pentru a împiedica schimbările climatice ce afectează întreaga lume, prin adoptarea de măsuri concrete în scopul reducerii emisiilor de carbon.

O femeie din rândul protestatarilor a declarat că participanții la protest fac parte din mai multe organizații de protecția mediului și că aceștia își consolidează pozițiile în Piața Federală din Berna, unde intenționează să rămână până vineri, pentru a atrage atenția cu privire la importanța reducerii la zero a emisiilor de carbon, până în 2030, în Elveția.

Aproximativ 40 de protestatari s-au legat cu lanțuri între ei sau în jurul unor obiecte din piață pentru a îngreuna acțiunile forțelor de ordine elvețiene care doresc să-i înlăture din piață.

Un purtător de cuvânt al poliției elvețiene a informat că poliția din Berna și guvernul federal elvețian au trimis reprezentanți în zona protestului pentru a stabili contact cu organizatorii protestului în vederea încheierii acțiunii de protest.

Sursa: Reuters

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More