Forțele de securitate turce au lansat o nouă operațiune antiteroristă împotriva grupării teroriste PKK

aa.com.tr

Ministerul turc de interne a informat (03.09.2020, comunicat) că forțele de securitate turce (FST) au lansat (dimineața zilei de 03.09.2020) o nouă operațiune antiteroristă împotriva militanților grupării teroriste PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) din județele Mus și Bingol (estul Turciei) și Diarbakâr (sud-estul Turciei).

În comunicatul ministerului turc de interne se precizează Operațiunea – denumită „Yildirim-9 Senyayla” – are drept obiective eliminarea grupării teroriste separatiste PKK de pe teritoriul Turciei și neutralizarea (uciderea sau capturarea – n.r.) tuturor teroriștilor care se adăpostesc în județele în care se desfășoară operațiunea. De asemenea, se menționează că la această operațiune vor participa 1.022 membri ai forțelor de securitate turce, inclusiv membri ai Forțelor pentru Operații Speciale din cadrul Jandarmeriei turce, poliției și armatei.

Comentariile sursei: Pe 01.09.2020, Forțele de Securitate turce au lansat Operațiunea „Yildirim-8” în județul Mardin din sud-estul Turciei, iar până în prezent Operațiunea „Yildirim-8” s-a soldat cu neutralizarea a 38 de teroriști, identificarea și reținerea a 22 de colaboratori ai acestora, găsirea și neutralizarea a peste 80 de ascunzători (peșteri și adăposturi sigure) folosite de aceștia precum și cu găsirea și distrugerea unor importante cantități de armament, muniții și alte bunuri logistice ce puteau fi utilizate în acțiuni teroriste.

Sursa: Anadolu

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More