Garda de Coastă turcă a salvat 54 de imigranți ilegali de pe două ambarcațiuni aflate în derivă în Marea Egee

aa.com.tr

Surse din cadrul forțelor de securitate turce au informat că un echipaj al Gărzii de Coastă turce a intervenit (08.09.2020) în zona Datca de pe coasta turcă a Mării Egee (în zona județului Mugla – SV Turcia) pentru a salva 19 imigranți ilegali (între care 17 sirieni) aflați la bordul unei ambarcațiuni rudimentare cu care aceștia au încercat să ajungă în Grecia pentru a solicita statut de refugiați. De asemenea, sursele au precizat că o persoană aflată la bordul aceleiași ambarcațiuni a fost reținută de autoritățile turce pentru suspiciunea de trafic de persoane.

Persoanele salvate de Garda de Coastă turcă au afirmat că ambarcațiunea în care se aflau a fost redirecționată înapoi spre apele teritoriale turce din Marea Egee de ambarcațiuni aparținând Gărzii de Coastă a Greciei.

Într-un incident similar separat, membri ai Gărzii de Coastă turce au intervenit (08.09.2020) în zona de coastă din regiunea districtului Marmara (județul Mugla – SV Turcia) pentru a salva 35 de imigranți aflați la bordul unei alte ambarcațiuni rudimentare.

Sursa: Anadolu

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More