Germania intenționează să preia alți aproximativ 1.500 de imigranți din tabăra Moria / Insula Lesbos / Grecia distrusă în urma unui incendiu

hurimg.com

Surse din cadrul guvernului german au informat (15.09.2020) că ministrul de interne german, Horst Seehofer și cancelarul german, Angela Merkel, au convenit (dată neprecizată – probabil 14.09.2020 – n.r.) ca Germania să preia aproximativ 1.500 de imigranți ilegali din cei aproximativ 12.000 de imigranți (majoritatea din Afganistan, Siria și din câteva state africane) afectați de incendiul (09.09.2020) care a distrus în totalitate tabăra de refugiați Moria de pe Insula Lesbos / Grecia.

Sursele au precizat că Germania va prelua imigranții ale căror cereri de azil au fost deja aprobate dar și alți imigranți care nu au sau nu au solicitat încă statut de refugiat de pe Insula Lesbos.

Potrivit surselor decizia autorităților de la Berlin a fost convenită la nivelul coaliției de guvernare din Germania la propunerea ministrului de interne german, Horst Seehofer, iar din cei aproximativ 1.500 de imigranți sunt adăugați la cei 100-150 de minori fără aparținători din tabăra de refugiați Moria pe care autoritățile de la Berlin deciseseră deja (11.09.2020) să îi preia.

Sursa: Reuters

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More