Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a fost otrăvit cu neurotoxina „Novicioc”

ctvnews.ca

Oficiali (neprecizați) din cadrul guvernului german au informat (02.09.2020) că, în urma analizelor efectuate pe monstre de sânge și țesut recoltate de la liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a fost identificată prezența neurotoxinei „Novicioc” („Novichok”) utilizată de ruși pe timpul perioadei sovietice.

Alexei Navalnîi politician și lider al opoziției, unul dintre cei mai fervenți critici ai președintelui rus, Vladimir Putin, s-a simțit rău (20.08.2020) în timp ce efectua un zbor înapoi către Moscova din Siberia. Avionul cu care acesta călătorea a efectuat o aterizare de urgență pe un aeroport din apropierea orașului Omsk din Siberia, iar oficialul rus a fost transferat la spitalul din orașul Omsk, de unde a fost transferat ulterior la spitalul Charite din Berlin / Germania pentru investigații suplimentare.

Încă de săptămâna trecută, medicii germani au afirmat că există indicii că Alexei Navalnîi a fost otrăvit, iar rezultatele prezentate astăzi nu fac decât să confirma suspiciunile doctorilor.

Sursa: AP

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More