Membri ai opoziției belaruse răpiți în capitala Minsk – autoritățile belaruse neagă orice fel de implicare

a zdg.md

Surse mass-media belaruse au informat că, în dimineața de 07.09.2020, Maria Kolesnikova, membră a Prezidiului Consiliului de Coordonare al Opoziției belaruse (PCCOB), a fost răpită în apropiere de Muzeul Național de Artă din capitala Belarusului – Minsk, de persoane neidentificate.

Maxim Znak, un alt membru al PCCOB a confirmat (07.09.2020, pentru agenția rusă de presă TASS) faptul că Maria Kolesnikova a fost răpită precizând că, ulterior informațiilor prezentate de mass-media belarusă a încercat să o contacteze telefonic însă nu a reușit.

De asemenea, serviciul de presă al PCCOB, a informat (07.09.2020, comunicat) că alți doi membri ai PCCOB, Ivan Kravțov și Anton Rodnenkov, nu pot fi contactați și există suspiciunea că și aceștia au fost răpiți.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne (MI) belarus, Olga Chemodanova, a declarat (07.09.2020, pentru agenția de presă TASS) că MI belarus nu deține nicio informație referitoare la reținerea celor trei lideri ai opoziției belaruse și că, în prezent, polițiști din cadrul Departamentului de Poliție din Minsk efectuează investigații cu privire la posibila răpire a acestora.

Sursa: TASS.COM

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More