O aeronavă de luptă a Forțelor Armate ruse a interceptat două aeronave militare – una germană și una suedeză – în zona Mării Baltice, în apropiere de frontiera Federației Ruse

wikimedia.org

Centrul Național pentru Conducerea Apărării (CNCA) Federației Ruse / Ministerul rus al Apărării a informat (05.10.2020, comunicat) că instalațiile radar ale sistemului de control al spațiului aerian al Federației Ruse au identificat (05.10.2020) două ținte aeriene care se deplasau în spațiul aerian internațional situat deasupra apelor internaționale din Marea Baltică, care se apropiau de frontiera Federației Ruse.

Pentru identificarea țintelor și prevenirea violării spațiului aerian al Federației Ruse, o aeronavă de luptă de tip Su-27 aparținând Forțelor de Apărare Aeriană ale Flotei ruse din Marea Baltică / Forțele Armate Ruse a fost ridicată de la sol cu misiunea de a preveni violarea spațiului aerian al Federației Ruse.

Echipajul aflat la bordul aeronavei de luptă ruse a interceptat și identificat țintele – o aeronavă militară de cercetare și patrulare maritimă de tip R-3C Orion aparținând Forțelor Navale germane și o aeronavă militară de cercetare-recunoaștere de tip Gulfstream aparținând Forțelor Aeriene suedeze. După ce aeronavele militare străine s-au îndepărtat de frontiera Federației Ruse, aeronava de luptă de tip Su-27 a Forțelor Armate ruse s-a reîntors la baza de dislocare.

Sursa: sputniknews.com

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More