O aeronavă de luptă de tip „Su-27” aparținând Forțelor Aerocosmice ruse a interceptat patru aeronave militare ale SUA, Suediei, Danemarcei și Germaniei în zona Mării Baltice

s.iw.ro

Centrul de control al Apărării Naționale din F.Rusă a informat (31.08.2020) că Sistemul de Control al Spațiului Aerian al Federației Ruse a detectat (31.08.2020) patru ținte aeriene care se apropiau de frontiera Federației Ruse în spațiul aerian internațional situat deasupra apelor neutre din Marea Baltică. Pentru identificarea țintelor aeriene și pentru prevenirea violării spațiului aerian al F.Ruse, o aeronavă de luptă de tip „Su-27” aparținând Forțelor Aerocosmice ruse a fost ridicată de la sol.

În urma misiunii executate de aeronava de luptă rusă au fost identificate patru aeronave militare – o aeronavă de tip „RC-135” aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, o aeronavă de tip „Gulfstream” aparținând Forțelor Aeriene suedeze, o aeronavă de tip „Challanger” aparținând Forțelor Aeriene daneze și o aeronavă de tip „P-3C Orion” aparținând Forțelor Aeriene germane – care, în urma interceptării și-au deviat cursul de zbor, îndepărtându-se de frontiera Federației Ruse.

După îndeplinirea misiunii, aeronava de luptă de tip „Su-27” a Forțelor Aerocosmice ruse s-a reîntors la baza de dislocare.

Potrivit Centrul de control al Apărării Naționale din F.Rusă, începând de la sfârșitul lunii iulie 2020 s-a constatat o creștere semnificativă a activităților de cercetare-recunoaștere a aeronavelor militare NATO în apropierea frontierelor Federație Ruse din zona Mării Baltice.

Sursa: sputniknews.com pinimg.com

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More