O aeronavă militară de cercetare a Rusiei va survola teritoriul Ungariei în conformitate cu prevederile Tratatului Internațional „Cer Deschis”

wikipedia.org

Directorul Centrului Național pentru Reducerea Riscurilor Nucleare din cadrul Ministerului rus al Apărării, Ruslan Șișin, a informat (31.08.2020) că o aeronavă militară de cercetare-observare de tip „An-30B” aparținând Forțelor Aerocosmice ruse va executa (în perioada 31.08-04.09.2020) un zbor de observare deasupra teritoriului Ungariei, ca parte a implementării Tratatului Internațional „Cer Deschis”.

Ruslan Șișin a mai precizat că, în conformitate cu prevederile Tratatului „Cer Deschis”, la bordul aeronavei ruse de cercetare se va afla echipajul aeronavei, un grup de inspectori militari ruși și reprezentanți militari din partea Ungariei care vor monitoriza utilizarea echipamentelor speciale utilizate de inspectorii militari ruși. Aeronava militară rusă va decola de la Baza Aeriană Militară „Papa” din Ungaria, va zbura de-a-lungul itinerariului de deplasare convenit cu autoritățile ungare și va urca până la altitudini de maxim 11.800 km.

Zborurile de observare desfășurate în cadrul implementării Tratatului Internațional „Cer Deschis” sunt executate în scopul de a promova o deschidere mai mare și transparență în executarea activităților militare ale statelor semnatare ale Tratatului, precum și pentru îmbunătățirea securității prin întărirea măsurilor de consolidarea măsurilor de construire a încrederii.

Nota redacției – cel mai probabil, aeronava militară rusă va tranzita spațiul aerian al României pentru a ajunge la Baza Aeriană Militară „Papa” din Ungaria.

Sursa: mil.ru

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More