Premierul Armeniei: statele din regiune trebuie să acorde mai multă atenție teroriștilor din Nagorno-Karabah aduși de Turcia pentru a lupta alături de Azerbaidjan

tass.ru

Într-un interviu acordat (21.10.2020) publicației iraniene Iran Daily, premierul Armeniei, Nikol Pașinian, a acuzat Turcia de faptul că a transferat mercenari teroriști din Siria în Nagorno-Karabah (Karabahul de Munte sau Arțah – denumire folosită de armeni pentru Nagorno-Karabah – n.r.), pentru a lupta alături de Azerbaidjan împotriva Nagorno-Karabah și Armeniei.

Oficialul armean a adăugat că este necesar ca statele din regiune să adopte o poziție mai fermă față de acești mercenari teroriști, precizând în acest context că, în mod regretabil, statele din regiune nu au răspuns suficient de serios la această realitate. Este evident faptul că acești teroriști vor constitui o serioasă amenințare în întreaga regiune.

Autoritățile armene au afirmat în mod repetat că Turcia s-a implicat direct în conflictul din Nagorno-Karabah. Armenia consideră că autoritățile de la Ankara nu numai că au trimis tehnică de luptă și personal militar în Azerbaidjan, dar au dislocat și mercenari din cadrul grupărilor teroriste pe care le controlează din Siria în zona de conflict din Nagorno-Karabah, prezentând și dovezi în acest sens.

Sursa: TASS.COM

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More