Turcia își reiterează sprijinul pentru Azerbaidjan în conflictul cu Armenia din Nagorno-Karabah

idsb.tmgrup.com.tr

Ministrul turc de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, a efectuat (01.11.2020) o vizită oficială în Azerbaidjan, pentru a reitera sprijinul autorităților de la Ankara pentru Azerbaidjan în conflictul cu Armenia din Nagorno-Karabah.

Într-o postare (01.11.2020, pe timpul vizitei în Baku / Azerbaidjan) pe contul de Twitter, Mevlüt Çavuşoğlu a declarat – Suntem încă odată în Baku cu frații noștri pentru a reînnoi sprijinul puternic al Turciei pentru dragul nostru Azerbaidjan și pentru a schimba informații și opinii cu privire la ultimele evoluții din Nagorno-Karabah.

În cadrul vizitei sale, ministrul turc de externe a avut întrevederi cu președintele azer, Ilham Aliyev cât și cu omologul său azer, Jeyhun Bayramov.

În cadrul întrevederilor, oficialii azeri au mulțumit Turciei pentru poziția adoptată și pentru sprijinul acordat, iar oficialul turc a oferit din nou asigurări că Turcia se va implica, inclusiv militar, pentru susținerea Azerbaidjanului (fără însă a lăsa de înțeles dacă a făcut deja acest lucru sau nu – n.r.).

 

Nota redacției – mesajele transmise de autoritățile de la Ankara vis-a-vis de conflictele din regiune și implicarea directă a Turciei în conflicte din regiunea geografică în care se situează, dar nu numai (Siria, Libia, Irak, Nagorno-Karabah, Grecia – estul Mării Mediterane și altele), precum și tensionarea relațiilor dintre Turcia și mai multe state europene (inclusiv Franța, Germania și Grecia) reprezintă indicatori despre intențiile Turciei de a căpăta un rol important ca actor principal în conflictele regionale și globale, rol care însă afectează însuși apartenența Turciei la NATO, alianță militară foarte puternică la nivel global.

 

Sursa: Daily Sabah

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More