Atentat sinucigaș cu mașină-capcană în localitatea Kirkuk din Irak soldat cu doi morți și șase răniți

Oficiali din cadrul Diviziei 5 / Poliția Federală irakiană au informat că, un militant islamist a executat (01.09.2020) un atentat sinucigaș cu mașină-capcană care a vizat un punct de control al forțelor de securitate irakiene din zona Maryam Bag (sudul localității Kirkuk / Regiunea Autonomă Kurdistan / Irak), situat la intrarea în orașul Kirkuk.

Atentatul s-a soldat cu uciderea a două persoane (atentatorul sinucigaș și un civil) și rănirea altor șase (patru membri ai forțelor de securitate irakiene și doi civili), însă fortificațiile menite să împiedice intrarea în forță prin punctul de control în orașul Kirkuk au fost foarte puțin afectate de explozie.

Activitățile teroriste au crescut în amploare în ultima perioadă în provincia irakiană Kirkuk, o zonă disputată de Regiunea Autonomă Kurdistan și guvernul federal irakian, mai ales pentru faptul că această provincie este foarte bogată în resurse naturale, în special în resurse petroliere.

Sursa: kurdistan24.net

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More