Belarusul a adoptat sancțiuni împotriva Lituaniei, Letoniei și Estoniei

Ministrul belarus de externe, Vladimir Makey, a declarat (02.09.2020, conferință de presă susținută la Moscova / Rusia după întrevederea cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov) că autoritățile de la Minsk au emis un ordin cu privire la impunerea unor sancțiuni (inclusiv interdicția de a intra pe teritoriul R. Belarus) împotriva unor persoane din statele Baltice – Lituania, Letonia și Estonia.

Vladimir Makey a precizat că ordinul a fost emis ca răspuns la acțiunile similare întreprinse de autoritățile lituaniene, letone și estone împotriva unor persoane din R. Belarus în urma protestelor generate de realegerea președintelui Alexander Lukașenko din 09.08.2020.

Oficialul belarus a adăugat că persoanele vizate de sancțiuni au interferat în problemele interne ale Belarusului făcând declarații politice Inacceptabile și oferind sprijin financiar opozanților guvernului belarus.

Nota redacției – numele persoanelor vizate de sancțiunile impuse de Belarus nu au fost făcute publice până în prezent.

Sursa: Anadolu

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More