Comandant al militanților talibani pakistanezi ucis în urma unor acțiuni ale forțelor de securitate pakistaneze

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Terestre (F.Ter.) pakistaneze, Gl.mr. Babar Iftikhar, a anunțat (13.09.2020, postare pe contul de Twitter) că un important comandant al grupării teroriste Tehrik-e Taliban Pakistan (Mișcarea Talibanilor pakistanezi), Ihsan Ullah (alias Ihsan Sanray) a fost ucis (13.09.2020) alături de  alți trei militanți talibani pakistanezi în urma unor acțiuni specifice executate de subunități din cadrul F.Ter pakistaneze în zona Ghariom / Shaktu situată în apropierea graniței administrative dintre provinciile Waziristanul de Nord și Waziristanul de Sud (ambele situate în nord-vestul Pakistanului, la granița cu Afganistanul).

Oficialul a precizat că acțiunile executate de subunitățile F.Ter pakistaneze au avut la bază informații colectate în cadrul unei operațiuni de strângere de informații ce a avut drept scop localizarea comandantului talibanilor pakistanez, Ihsan Ullah, care era vinovat de mai multe acțiuni și activități teroriste împotriva forțelor de securitate pakistaneze și a civililor pakistanezi, inclusiv recentele atacuri din zona Shaktu soldate cu uciderea mai multor militari pakistanezi.

Sursa: RFE-RL

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More