Comunicat al Ministerului de Externe al Federației Ruse cu privire la situația extinderii Tratatului START dintre Federația Rusă și SUA

În contextul negocierilor dintre SUA și Federația Rusă cu privire la prelungirea noului Tratat START dintre Federația Rusă și SUA (care expiră la începutul anului 2021) cu privire la controlul armamentului nuclear, Ministerul de Externe rus a emis (20.10.2020) un comunicat în care se precizează următoarele:

Nu am primit niciun răspuns oficial din partea SUA cu privire la Nota înaintată de Federația Rusă autorităților americane pe 16.10.2020, care prezintă propunerea înaintată de președintele rus, Vladimir Putin de extindere cu un an a termenului Tratatului deja existent. Nu am văzut decât comentarii izolate ale oficialilor americani pe rețelele de socializare media. Având în vedere reacțiile contradictorii cu privire la situația curentă, dorim să clarificăm acest aspect.

Federația Rusă propune extinderea cu un an a Tratatului START și este dispusă , împreună cu SUA, la un angajament politic potrivit căruia stabilirea “înghețării” numărului de focoase (nucleare – n.r.) să nu fie condiționată de condiționări suplimentare din partea SUA. Dacă această abordare este potrivită pentru autoritățile de la Washington, atunci timpul obținut prin prelungirea Tratatului START poate fi utilizat pentru negocieri bilaterale aprofundate cu privire la controlul armamentului nuclear cu obligativitatea de a lua în calcul toți factorii care afectează stabilitatea strategică.

Așteptăm să primim un răspuns oficial la nota noastră din 16 octombrie 2020 din partea SUA.

Sursa: Ministerul de Externe al Federației Ruse

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More