Forțele Armate siriene au respins un atac cu rachete executat de Forțele Armate Israeliene

Agenția siriană de presă „SANA” a informat (citând surse din cadrul Forțelor Armate siriene) că Forțele de Apărarea Antiaeriană / Forțele Terestre / Forțele Armate siriene s-au angajat (seara de 02.09.2020, în jurul orei locale 20.20) în respingerea unui atac cu rachete executat de aeronave de luptă (tip neprecizat) aparținând Forțelor Aeriene israeliene, care au vizat aeroportul „T4” din orașul Homs (estul Siriei).

Potrivit surselor citate de agenția siriană de presă, aeronavele israeliene de luptă au lansat dinspre zona Al-Tanf (situată la granița dintre Siria și Israel) mai multe rachete aer-sol (tip neprecizat) către aeroportul din orașul Homs. Majoritatea rachetelor lansate de israelieni au fost interceptate și distruse de către sistemul de apărare anti-aeriană sirian (neprecizat însă cel mai probabil sistem de apărare anti-aeriană de tip „S-300” de producție rusească – n.r.) iar cele care nu au fost interceptate nu au produs pagube materiale semnificative.

Nota redacției – în zona Al-Tanf de la granița dintre Siria și Israel se află și o bază militară a Forțelor Armate ale SUA din guvernoratul Homs, bază folosită pentru lupta FA americane în combaterea grupării teroriste „Statul Islamic din Irak și Levant” (SIIL sau ISIS).

În anul 2019, Forțele Armate siriene au operaționalizat complet sistemele de apărare anti-aeriană de tip „S-300” care au fost achiziționate de către regimul sirian condus de Bashar Al-Assad din Rusia.

Sursa: SANA

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More