Germania – săptămâna viitoare va fi marcată de greve în sectorul public

Uniunea sindicatelor angajaților din sectorul public din Germania, Uniunea Ver.di, a anunțat (20.09.2020) că angajații din sectorul public din Germania vor intra în greve de avertisment de scurtă durată, după ce negocierile dintre guvernul german și Uniunea Ver.di cu privire la salarizarea personalului din sectorul public nu s-au concretizat, până în prezent, prin niciun acord.

Uniunea Ver.di care reprezintă interesele a aproximativ 2,3 milioane de angajați ai sectorului public local și federal, a informat că grevele vor fi declanșate începând cu ziua de marți, 22.09.2020 și a precizat că mai multe detalii cu privire la locurile unde vor fi organizate greve vor fi anunțate pe 21.09.2020.

Grevele de avertisment reprezintă o tactică obișnuită utilizată de sindicate pentru negocierile în privința muncii și salarizării și pot dura de la câteva ore până la o zi sau două. Uniunea Ver.di nu a exclus participarea la aceste greve a angajaților de la grădinițe, care ar putea pune în dificultate părinții copiilor care frecventează grădinițele.

În cadrul negocierilor cu reprezentanții guvernului federal al Germaniei, Uniunea Ver.di a solicitat o creștere de 4.8% a salariului sau cu o sumă minimă de 150 de euro pe lună per angajat în următorul an (anul 2021 –n.r.) însă reprezentanții guvernului german la aceste negocieri caută să identifice, mai degrabă, o soluție pe termen lung, precizând că solicitările sindicaliștilor sunt prea mari, mai ales ținând seama de faptul că Germania se luptă în prezent cu efectele negative asupra economiei generate de pandemia cu SARS COV-2  (Covid-19).

Nota redacției – negocierile care au avut loc în perioada 19-20.09.2020 reprezint cea de-a doua rundă de negocieri între sindicatele ce reprezintă angajații din sectorul public din Germania și guvernul federal german (la sfârșitul căreia nu s-a ajuns la niciun acord), urmând ca o a treia rundă de negocieri să aibă loc în perioada 23-24.10.2020.

Sursa: AP

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More