Germania solicită Rusiei să demareze o investigație privind otrăvirea liderului rus al opoziției, Alexei Navalnîi

Minsitrul german de externe, Heiko Mass, a solicitat (02.09.2020) autorităților de la Moscova să demareze urgent o investigație oficială cu privire la otrăvirea liderului rus al opoziției, Alexei Navalnîi.

Oficialul german a declarat că autoritățile de la Berlin condamnă în termeni duri acest atac îndreptat împotriva unui lider al opoziției ruse și critic al președintelui rus, Vladimir Putin și a adăugat că este mai mult decât necesar ca cei responsabili de executarea acestui atac din Rusia să fie identificați și pedepsiți.

Declarațiile ministrului german de externe au loc în contextul în care, pe 02.09.2020, spitalul german din Berlin unde este tratat liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a dezvăluit faptul că, în urma testelor clinice efectuate s-a stabilit faptul că Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu o neurotoxină din clasa „Novicioc” („Novichok”) utilizată de ruși pe timpul perioadei sovietice.

Cancelarul german, Angela Merkel, a condamnat (02.09.2020) otrăvirea lui Alexei Navalnîi pe care a caracterizat-o ca fiind o tentativă de omor prin otrăvire.

Sursa: Reuters

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More