Incendiu de proporții în Insula Lesbos / Grecia soldat cu distrugerea totală a taberei de refugiați Moria, cea mai mare tabără de refugiați de pe teritoriul UE

Canalul de televiziune CNN a informat (09.09.2020, citând martori oculari și corespondenți de presă) că un incendiu de proporții a izbucnit în dimineața de 09.09.2020 a distrus în totalitate tabăra de refugiați / imigranți Moria situată pe Insula Lesbos din Grecia.

Pompierii greci încearcă și la această oră să combată incendiul de pe insula Lesbos / Grecia unde se află  tabăra de refugiați Moria  – cea mai mare tabără de refugiați de pe teritoriul Uniunii Europene, acolo aflându-și adăpostul, potrivit Agenției ONU pentru Refugiați, peste 13.000 de persoane (de peste șase ori mai multe decât capacitatea sa maximă de 2.200 de persoane), inclusiv peste 4.000 de minori  (407 dintre aceștia fără părinți sau tutori).

Până în prezent nu există informații cu privire cauzele incendiului sau la eventuale victime însă George Moutafis, un fotograf aflat la fața locului a declarat (09.09.2020, pentru canalul grec de televiziune Mega) că tabăra de refugiați a fost distrusă în întregime, precizând că structurile logistice (corturi și containere) din tabără au ars în totalitate.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a convocat (09.09.2020) o ședință de urgență a cabinetului pentru situația din Insula Lesbos și din tabăra de refugiați Moria aflată în carantină în prezent după ce, săptămâna trecută au fost confirmate 35 de cazuri pozitive cu Covid 19 în rândul imigranților din tabăra de refugiați.

Purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Stelio Petsas, a declarat că în urma ședinței a fost decretată stare de urgență în Insula Lesbos și guvernul a adoptat și decizia de a interzice părăsirea Insulei de către persoanele din tabăra de refugiați, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Sursa: CNN

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More