Lituania a decis să-și recheme ambasadorul din Belarus pentru consultări

Ministerul lituanian de externe, Linas Linkevičius, a anunțat (05.10.2020, comunicat) că autoritățile de la Vilnius (capitala Lituaniei) au decis să-și recheme ambasadorul de la Minsk (capitala Belarusului) pentru consultări.

În acest context, Linas Linkevičius a precizat că decizia autorităților de la Vilnius privind rechemare a ambasadorului de la Minsk are drept scop reducerea tensiunilor diplomatice dintre Belarus și Lituania și menținerea contactelor diplomatice între cele două țări la nivel de ambasadori.

De asemenea, oficialul lituanian a precizat că decizia rechemării ambasadorului din Belarus a fost adoptată în urma unor consultări cu autoritățile poloneze, după ce, pe 02.10.2020, secretarul de presă al Ministerului belarus de Externe, Anatoly Glaz, a anunțat că autoritățile belaruse au decis să-și retragă, pentru consultări, ambasadorii din Polonia și Lituania și a sugerat autorităților poloneze și lituaniene să facă același lucru și chiar să-și reducă numărul personalului diplomatic din Belarus de la 50 în prezent, la 18 în cazul Poloniei și de la 25 în prezent, la 14, în cazul Lituaniei.

Referitor la reducerea numărului personalului diplomatic lituanian din Belarus, ministrul lituanian de externe a declarat că încă nu a fost adoptată o decizie însă a precizat că dacă autoritățile de la Minsk continuă să insiste pe această temă, Lituania va adopta măsuri adecvate simetrice cu cele ce vor fi adoptate de Belarus.

Sursa: TASS.RU

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More