Ministerul rus de Externe a criticat decizia autorităților de la Sofia de a expulza doi diplomați ruși de pe teritoriul Bulgariei și a anunțat că va acționa în consecință

Ministerul de Externe (MAE) rus a criticat decizia (23.09.2020) autorităților bulgare de a califica doi diplomați ruși, angajați ai ambasadei Rusiei de la Sofia, drept persona non grata și de a-i expulza de pe teritoriul Bulgariei și a emis (24.09.2020) un comunicat în care precizează următoarele:

Ne exprimăm regretul cu privire la decizia autorităților de la Sofia de a califica angajații Misiunii diplomatice Comerciale a Federației Ruse în Bulgaria persona non grata în baza unor acuzații nefondate. Considerăm această decizie drept o încercare deliberată menită să dăuneze cooperării constructive ruso-bulgare. Răspunsul Federației Ruse la această acțiune va fi anunțat la o dată ulterioară.

 

Nota redacției – cel mai probabil, Federația Rusă va adopta o măsură simetrică de răspuns și va expulza doi diplomați bulgari de pe teritoriul Federației Ruse.

Sursa: Ministerul de Externe al Federației Ruse

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More