O aeronavă de luptă a F.Aer. ruse a interceptat o aeronavă militară de cercetare maritimă a F.Aer. Norvegiene deasupra Mării Barents

Centrul Național pentru Controlul (Conducerea) Apărării Federației Ruse / Ministerul rus al Apărării a informat (03.09.2020, comunicat) sistemul de control al spațiului aerian al Federației Ruse a identificat (03.09.2020) o țintă aeriană care se apropia de frontiera Federației Ruse în spațiul aerian internațional situat deasupra apelor internaționale din Marea Barents.

În urma identificării, o aeronavă de luptă de tip „MiG-31” a fost ridicată de la sol (de la o bază de dislocare neprecizată) pentru a intercepta ținta și pentru a preveni o violare a spațiului aerian al Federației Ruse. Ținta identificată de sistemul de control al spațiului aerian al Federației ruse s-a dovedit a fi o aeronavă militară de cercetare maritimă de tip „Lockheed P-3 Orion” aparținând Forțelor Aeriene norvegiene.

După interceptare, aeronava Forțelor Aeriene norvegiene și-a deviat cursul de zbor din zona respectivă iar aeronava de luptă rusă s-a reîntors la baza de dislocare.

Nota redacției – în ultimele două luni s-a constatat o intensificare a unor astfel de evenimente (incidente și provocări) în proximitatea frontierelor Federației Ruse, care au fost inițiate atât de de Forțele Armate ruse cât și de FA americane sau FA ale unor state membre ori aliate ale NATO.

Sursa: sputniknews.com

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More