Provocări de amploare în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Negre – 8 aeronave de luptă ruse au interceptat 3 bombardiere strategice americane

Centrul Național pentru Controlul (Conducerea) Apărării Federației Ruse / Ministerul rus al Apărării a informat (04.09.2020, comunicat) că sistemul de control al spațiului aerian al Federației Ruse a identificat (seara de 04.09.2020) trei aeronave de bombardament strategic de tip „B-52” aparținând Forțelor Aeriene ale SUA care se deplasau în spațiul aerian internațional situat deasupra apelor internaționale din Marea Neagră, în apropiere de frontiera cu Federația Rusă.
Pentru a preveni violarea spațiului aerian al Federației Ruse de către aceste bombardiere, FA ruse au ridicat de la sol opt aeronave de luptă (patru de de tip „Su-27” și patru de tip „Su-30”) ale Forțelor de Apărare Aeriană ale Districtului Militar Sud / Forțele Armate Ruse pentru interceptarea bombardierelor strategice ale FA ale SUA și asigurarea spațiului aerian al Federației Ruse de deasupra Mării Azov și a Mării Negre. După interceptare, bombardierele americane s-au îndepărtat de frontiera Federației Ruse iar aeronavele de luptă ruse s-au reîntors la bazele de dislocare.

Nota redacției – Evenimentul din această seară este ultimul dintr-o serie de astfel de provocări efectuate în ultima perioadă atât de Federația Rusă cât și de SUA și statele membre NATO și, ținând seama de numărul mare de aeronave implicate de ambele părți (trei bombardiere strategice ale SUA și opt aeronave de luptă ale Rusiei), cel mai de amploare.
Provocările Federației Ruse, deși la un nivel mai redus până în urmă cu puțin timp, au existat mai mereu în regiune și au vizat statele situate în apropiere de Federația Rusă, în special Lituania, Letonia și Estonia – foste state sovietice, actualmente state membre NATO – șicanate frecvent de interferențe ruse, dar și Norvegia, Finlanda și Suedia, state cu care Federația Rusă dorește să regleze conturi pentru dreptul de exploatare a imenselor cantități de resurse energetice descoperite în zona Oceanului Înghețat.
Prezența aeriană și navală mai vizibilă din prezent în această regiune a SUA și statelor membre și aliate NATO, transmite un semnal de siguranță statelor vizate de provocările Federației Ruse.

Sursa: TASS.COM

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More