SUA vor retrage aproximativ 2.200 de militari din Irak până la sfârșitul lunii septembrie

Comandantul Comandamentului Central al FA ale SUA (CENTCOM), Generalul Kenneth F. McKenzie, a informat (09.09.2020, declarații de presă) că, până la sfârșitul lunii septembrie 2020, FA ale SUA vor reduce cu aproximativ 2.200 numărul de militari americani dislocați pe teritoriul Irakului, de la aproximativ 5.200 în prezent, la aproximativ 3.000.

Oficialul militar american a precizat că cei 3.000 de militari americani care vor rămâne pe teritoriul Irakului vor continua să asigure consiliere și asistență forțelor de securitate irakiene în lupta acestora pentru înlăturarea totală a organizației teroriste Statul Islamic din Irak și LEVANT (ISIS) de pe teritoriul Irakului.

Decizia autorităților americane este conformă cu intențiile președintelui american, Donald Trump, care a anunțat (luna august 2020) că intenționează să retragă toți militarii americani dislocați în Irak cât mai curând posibil.

Sursa: BBC

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More