Vladimir Putin i-a transmis președintelui francez că acuzațiile împotriva Rusiei în cazul Navalnîi sunt inadecvate

Președintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis (14.09.2020) omologului său francez, Emmanuel Macron, că este inadecvat să faci acuzații lipsite de dovezi împotriva Federației Ruse cu privire la posibila otrăvire a liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi.

Vladimir Putin a mai adăugat că autoritățile ruse au solicitat Germaniei să le trimită rezultatele testelor efectuate liderului opoziției ruse, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Nota Redacției – declarațiile președintelui rus în cadrul convorbirii telefonice cu omologul său francez au loc în contextul în care autoritățile germane au informat (14.09.2020) că rezultatele testelor efectuate de trei laboratoare de analize independente și din afara Germaniei au concluzionat că liderul opoziției ruse a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Novicioc. Unul dintre cele trei laboratoare este din Franța.

Sursa: Reuters

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More