Dialog cu Mihai Stănică și Sebastian Olaru

Activiști Civici

Grupul civic s-a născut în stradă în urma mișcărilor civice odată cu apariţia OUG nr.13 din 2017 şi ca reacție la corupția politică, la încercările succesive de a stopa lupta anticorupție și la infestarea discursului politic dominant de către propaganda antioccidentală și antiliberală.


Ura și frica față de ceilalți (străini, minorități etnice, religioase sau sexuale, companii străine, aliați din UE sau NATO etc.), dezinformarea și manipularea au devenit instrumentele ideologice centrale ale discursului politic al marilor partide.Or, nevoile românilor și ale țării nu își găsesc răspunsuri valide în autoritarism și corupție, în interdicții pentru minorități, în minciună, ură și isterie.


Toate acestea vor perpetua problemele reale care afectează viața oamenilor: jaful sau risipa banului public, lipsa de transparență și de responsabilitate în guvernarea locală și națională, deficitul democratic al partidelor politice parlamentare, monopolul deciziei politice concentrate în București în disprețul comunităților locale, limitarea libertății indivizilor și comunităților de a se asocia și a-și susține interesele în mod eficient (de ex. legislația electorală restrictivă).

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More