Ședință de îndată Consiliul Local al orașului Topoloveni

Pe ordinea de zi se va discuta și despre Renunțarea de către Administrația Locală la dreptul de Preemțiune asupra Cinematografului Local, Monument Istoric! De ce ?! Rămâne să încercam a afla culisele acestei noi intenții... și care vor fi avantajele cetățenilor și ale orașului!

Salvați istoria și slăviți-vă eroii!

Stimați colegi consilieri, indiferent de culoarea politică, vă rog să acordați maximă răspundere și să acționați cu maturitate pentru a preîntâmpina distrugerea istoriei începută de comuniști dar/și salvată parțial de evenimentele din decembrie 1989.

Regimul comunist a dorit să șteargă orice urmă a faptelor de înaltă conduită morală ale lui Ion Mihalache, distrugând o parte însemnată din clădirile ,,Târgului Cârcinov” pe care, ilustrul politician le-a înălțat în răstimp de doi ani.

Nu pot să nu menționez că aceste clădiri, au fost de drept, proprietate a Cooperativei de stăpânire în comun a Târgului duminical precum și a pădurii <Topoloveni-Inurile>.

De ce azi nu sunt înlăturate abuzurile regimului comunist?

Am plâns și vom plânge pentru înaintașii noștri care au fost exterminați în chinuri groaznice de sălbaticii torționari cărora le-am plătit pensii pentru o bună perioadă de timp și poate le plătim și astăzi. Chiar trebuie să distrugem toate amintirile care ne-au rămas de la oamenii care au salvat din mizerie acest popor? Pentru ce am construit, utilat, încadrat cu personal punctul de informare turistică dacă nu avem ce să arătam? 

De orașul Topoloveni, chiar daca inițial a fost doar un târg deschis în anul 1788 de clucerul Mihail Topoloveanul cu învoirea Domnească, se leagă multă istorie.

Începând cu domnia lui Alexandru Ioan Cuza, boierii de odinioară au dispărut, iar clăcașii lor au devenit stăpânii pământului în urma împroprietăririi din 1864, apoi cu ajutorul sincer și de netăgăduit al marelui om politic, Ion Mihalache, au cumpărat moșia, cea mai mare parte prin ”FEDERALA PODGORIA”, după ce s-au constituit în ”Cooperativa de arendare” și o subarendează de la regretatul Maximilian Popovici.

Deci vrem să renunțăm la o clădire care a fost destinată culturii (sală de festivități, cinematograf, inclusiv clădirea Cooperativei vinicole cu instalațiile aferente? Susțin că nici Muzeul viticulturii de la Golești nu avea așa ceva. Se dorește cumva scoaterea acesteia din lista monumentelor istorice?

Păi cum putem noi să vindem istoria noastră, identitatea noastră? 

Ce facem pentru memoria străbunilor noștri? Vindem tot ce mai stă mărturie din efortul lor? Pentru identitatea copiilor și nepoților noștri ce mai păstrăm?

În același context va întreb:

  • De ce Școala Gimnazială nu mai poartă numele lui Nicolae Cristescu – autorul moral a tot ce a însemnat realizările despre care am vorbit. Acest om l-a crescut și l-a educat pe Ion Mihalache, ducându-l pe propria cheltuială la Școala Normală.
  • Cu casa lui Nicolae Cristescu ce s-a întâmplat?
  • De cate ori l-ați sărbătorit pe Ion Mihalache sau pe Dumitru Mihalache, d-le primar?
  • De ce monumentul eroilor zace în curtea Bisericii Goleștii Badii?

Toate acestea, câte mai sunt de pe urma lui Ion Mihalache nu reprezintă doar bunuri de patrimoniu local, ci bunuri de patrimoniu național. Așadar, aveți astăzi o mare răspundere, dragi colegi. Vindeți sau păstrați istoria noastră, a copiilor și a nepoților noștri?

Va rog încă o dată să țineți cont de faptul că răspundeți în fața legii pentru orice abuz, nu sunteți suveranii drepturilor cetățenești ale acestei urbe și fără o consultare prealabilă nu puteți decide în numele acestora.

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More