Nagorno-Karabah: Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a solicitat încetarea ostilităților în enclava disputată de Armenia și Azerbaidjan

Președinția Federației Ruse a postat (08.10.2020, ora 23.30, ora locală) un comunicat al președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, în legătură cu disputa din Nagorno-Karabah (Karabahul de Munte) în care se precizează următoarele:

După o serie de conversații telefonice cu președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev și cu premierul Armeniei, Nikol Pașinian, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a solicitat încetarea ostilităților din zona de conflict Nagorno-Karabah din motive umanitare, pentru a permite schimbul de prizonieri și de victime între părțile combatante.

Miniștrii de externe azer, Jeyhun Bayramov, și armean, Zohrab Mnatsakanyan, sunt invitați pe 09.10.2020 la Moscova, pentru consultări pe tema reglementării conflictului din Nagorno-Karabah, cu medierea ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.

Nota redacției – dată fiind implicarea directă a președintelui rus, Vladimir Putin, atât Armenia cât și Azerbaidjanul vor răspunde solicitărilor Federației Ruse și, cel mai probabil, vom avea un acord temporar de încetare a ostilităților în Nagorno-Karabah.

Sursa: Site-ul oficial al Președinției Federației Ruse

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More