Atac cibernetic asupra unei firme americane implicate în coordonarea campaniei electorale a lui Joseph Biden

Corporația americană Microsoft a informat recent (dată neprecizată) compania americană SKDK (SKDKnickerbocker – principala firmă americană de consultanță politică ce se ocupă de campania electorală a candidatului Partidului Democrat din SUA, Joseph Biden, la alegerile prezidențiale din 03.11.2020 din SUA) că a fost ținta unor atacuri cibernetice executate de hackeri ruși (suspectați că ar fi sprijiniți de autoritățile de la Kremlin/Moscova/Rusia).

Vicepreședintele companiei americane SKDK, Hilary Rosen, a refuzat să comenteze pe marginea acestor informații, la fel ca și membri din staff-ul de campanie a lui Joe Biden, iar singurul care a reacționat a fost doar purtătorul de cuvânt al Președinției Federației Ruse, Dimitri Peskov, însă și acesta în mod ironic caracterizând drept prosti astfel de informații care aduc indirect acuze la adresa Rusiei.

O sursă familiară cu acțiunile de răspuns ale companiei americane SKDK la atacuri cibernetice a declarat (sub condiția anonimatului) că încercările hackerilor ruși de accesa rețeaua companiei SKDK au eșuat deoarece aceasta este foarte bine protejată. O altă sursă familiară cu acest incident a declarat că nu este încă clar care a fost obiectivul acestor atacuri cibernetice – campania candidatului democrat Joe Biden sau informații despre clienții companiei americane SKDK.

Sursa: Reuters

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More