Dezertor nord-coreean reținut de poliția sud-coreeană când încerca să se reîntoarcă în Coreea de Nord

Surse din cadrul poliției din Coreea de Sud au informat (20.09.2020) că polițiștii sud-coreeni au reținut (20.09.2020, în jurul orei locale 09.00) un dezertor nord-coreean prins în timp ce încerca să treacă granița în Coreea de Nord.

Poliția sud-coreeană a precizat că nord-coreeanul a fost capturat în timp ce încerca să pătrundă într-o unitate militară din zona localității Chorwon, provincia Gangwon (nord-estul Coreei de Sud) în scopul de a trece granița în Coreea de Nord, iar asupra sa au fost găsite patru telefoane mobile și o mașină de debitat.

Referitor la identitatea dezertorului, poliția nu a prezentat prea multe detalii, precizând doar că acesta are aproximativ 30 de ani, a fugit din Coreea de Nord în anul 2018 și de atunci până în prezent a locuit în Seul.

Autoritățile sud-coreene au demarat o anchetă pentru a stabili motivele pentru care fugarul nord-coreean dorea să se reîntoarcă în Coreea de Nord, împotriva legii de securitate națională din Coreea de Sud care interzice intrarea în Coreea de Nord fără aprobarea autorităților sud-coreene.

Ministerul sud-coreean al Unificării care gestionează problemele inter-coreene a informat că, în ultimii cinci ani, 11 fugari nord-coreeni s-au reîntors în țara din care au fugit inițial, Coreea de Nord.

Sursa: Yonhap

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More