Militar francez reținut pentru suspiciunea de spionaj în favoarea Rusiei

Ministrul francez al apărării, Florence Parly, a declarat (30.08.2020, pentru postul francez de radio „Europe-1”) că procurorii francezi au demarat o investigație împotriva unui ofițer superior (locotenent-colonel) din cadrul Forțelor Armate franceze care este suspectat de transmiterea către serviciile de informații ruse a unor informații foarte importante cu caracter secret ce pot avea efecte negative asupra securității.

Florence Parly a mai adăugat că autoritățile franceze au adoptat toate măsurile necesare combaterii unui astfel de incident precizând că, în prezent, este important ca sistemul judiciar – care se ocupă de acest caz și care este singurul în măsură să clarifice motivele acțiunii ofițerului anchetat și dacă este vorba de o infracțiune – să lucreze în conformitate cu principiul secretului investigației.

Potrivit unor informații neoficiale, ofițerul francez suspectat de spionaj în favoarea Rusiei a fost reținut de către personalul Directoratului General pentru Securitate Internă din Franța pe teritoriul francez, înainte ca acesta să se întoarcă în Italia la o bază militară italiană în cadrul căreia fusese dislocat anterior și unde urma să se reîntoarcă pentru continuarea misiunii.

Sursa: TASS.COM

Cmentariile sunt închise

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More