Bascov: Boicot total al alianţei PNL, USRPLUS şi PMP

Dezbatere Publică

 Duminică 13 iunie 2021, începând cu ora 15, la Casa de Cultură „Adriana Trandafie” din Bascov, Asociaţia Civică #activAG Piteşti, a organizat un eveniment de tip dezbatere publică, tema fiind „Despre Administraţie, Legislativ şi Bani Publici”, un dialog deschis şi transparent la care au fost invitaţi primarul, viceprimarul, consilierii locali de la cele 5 (cinci) formaţiuni politice (PSD, PNL, USRPLUS, PMP şi PRO-ROMÂNIA), parlamentari de Argeş (13 la număr – senatori şi deputaţi), secretarul de stat în MTS de la USRPLUS Argeş, domnul Adrian-Ştefan CÎRSTEA, deopotrivă, iar de cealaltă parte au fost invitaţi locuitori ai comunei europene Bascov.

 Începand cu ora 14:30, cei 7 reprezentanţi ai asociaţiei civice organizatoare, au primit în sala mare a Casei de Cultură din Bascov, pe cei aproximativ 50 (cincizeci) de cetăţeni din localitate, dar şi pe invitaţii speciali care au dorit să participe la un dialog cu votanţii, adică cu cei care au mers la vot şi au pus ştampila pe formaţiunea politică dorită.

 Ca să înţelegeţi mai bine cum au stat lucrurile, voi încerca să sintetizez: la ultima şedinţă a Consiliului local din Bascov, eu personal, Traian PAPARETE, în calitate de fondator şi Preşedinte al asociaţiei civice, am înmânat personal invitaţii domnului primar Gheorghe Stancu, domnului viceprimar Gheorghe Nedelea şi tuturor consilierilor locali prin intermediul liderului de grup: Denisa Florea-Panţeru (PSD), Ion Vlăsceanu (PNL), Eugen Popescu (USRPLUS), Augustin Ciurezu (PMP) şi Florina-Codruţ Matei (PRO-ROMÂNIA). Tot acestor reprezentanţi le-am dat şi invitaţii către toţi parlamentarii şi senatorii de Argeş ai formaţiunii politice respective cu rugămintea de a le aduce la cunoştinţă (în afara acestor invitaţii personalizate şi trimise pe linia de partid, parlamentarii de Argeş au primit de la mine invitaţii şi prin e-mail sau mesaj pe Whatsapp sau Messenger pentru cei care nu aveau o adresă de contact publică).

 Totuşi nu trebuie să uit şi de domnul Aurel BĂLĂŞOIU, deputat de la PSD, care, cu toate că confirmase prezenţa, nu a putut participa, motivul fiind campania electorală pentru alegerea primarului comunei Rociu (m-a anunţat personal).

 Apropo, tot personal m-a anunţat că nu poate participa nici consilierul PNL, domnul Constantin-Cătălin Andrei, care mi-a spus că nu se află în localitate, dar, cum întotdeauna există un dar, întrebarea mea este dacă ar fi participat în cazul în care era în localitate. Bineînţeles că NU, doar vorbim de un boicot total al alianţei aflate la putere în Consiliul Local din Bascov, consiliul al cărui preşedinte de şedinţă este domnul Ciurezu de la PMP, persoană cu care am discutat la telefon aproximativ o oră, şi asta chiar cu vreo două zile înaintea evenimentul, discuţie în cadrul căreia,, domnul ales local a spus „de unde ştiţi d-voastră d-le Paparete că eu nu o să particip la dezbatere? – Ne vedem duminică la Casa de Cultură” la afirmaţia mea că nu o să participe.

 Şi ca să închei lista persoanelor publice din Administraţia şi Consiliul Local din Bascov, mă voi opri puţin şi la domnul viceprimar în funcţie (PNL), Gheorghe NEDELEA, care în 27 septembrie 2020, la alegerile locale, a candidat la funcţia de primar, dumnealui fiind viceprimar din partea PSD (aici vorbim despre opera domnului Adrian Miuţescu de distrugere a liberalismului argeşean prin aducerea din PSD a multe persoane pentru a candida la funcţia de primar). Pe domnul viceprimar l-am invitat personal. Am fost în biroul dumnealui, loc în care i-am inmânat invitaţia personalizată şi în plus de aceasta i-am mai oferit încă două invitaţii în alb. Mi-a mulţumit frumos şi doar atât, că nici nu a participat, dar nici nu a scris o mică notă explicativă prin care să anunţe un motiv demn de crezut pentru neparticiparea lui la o dezbatere cu cetăţenii, aşa cum a făcut la Confrunatrea candidaţilor pentru funcţia de primar al comunei bascov din campania electorală 2020, când m-a anunţat că dumnealui nu participă în aceiaşi sală cu fostul coleg de partid, domnul Stancu. Ei bine domnule vice, aici era vorba despre reprezentanţi ai unei asociaţii civice şi despre cetăţeni, iar din respect pentru aceştia, trebuia să participaţi, doar sunteţi plătit din banii lor, din taxe şi impozite, sau d-voastră luaţi bani de la partid care şi aceia sunt to publici!!! #ruşinică domnul Nedelea!

 La dezbaterea publică, dintre toţi aceşti invitaţi amintiţi mai sus, au participat doar următoarele persoane cărora le mulţumesc: senatorul USRPLUS, domnul Narcis MIRCESCU, primarul în funcţie, domnul Gheorghe STANCU (PSD), consilierii locali de la Partidul Social Deocrat şi consilierul local de la PRO-ROMÂNIA (îmi cer scuze că nu le mai scriu aici numele, îi găsiţi aici. Domnul senator a părăsit dezbaterea la pauza evenimentului, adică după 90 de minute, din motive bine întemeiate: trebuia să ajungă la Bucureşti şi nu mai putea asista la un „circ politic” declanşat de contrele dintre primar şi consilierul local de la USRPLUS, domnul Eugen Popescu. Acum o să-mi reproşaţi faptul că am omis participarea la dezbatere şi a consilierilor de la noul partid de centru-dreapta MODERN USRPLUS: păi DA, i-am omis pe domnii Eugen Popescu şi pe Ionuţ Ivănescu, pe motiv că aceştia au participat doar pentru prezenţa senatorului, nu pentru că au dorit ei acest lucru. De ce spun aceasta, pentru că domniile lor au plecat la pauză odată cu plecarea domnului Mircescu, chiar dacă eu personal i-am invitat să revină în sală iar aceştia au răspun „IMEDIAT”, iar acest imediat a fost de fapt plecarea către casă, ingonându-i pe cei rămaşi în sală pentru a doua parte a dezbaterii. Apropo, tot la pauză au plecat şi cei 3-4 simpatizanţi ai partidului USRPLUS, un partid care până să pună mâna pe putere se dădea mare reformist, mare partid care o să schimbe din rădăcini cutuma vechilor partide, dar care după nici 9 luni de zile şi-au arătat adevărata faţă, aceia de persoane incapabile să poată face administraţie în adevăratul sens al cuvântului, un partid care în loc să scoată la concurs acele posturi din deconcentrate şi-au pus proprii oameni de partid, cei maulţi dintre ei nepregătiţi, bla-bla-bla (aici mi-ai trebui cam 2 luni de zile să vă povestesc cum stau lucrurile).

 Una peste alta, dezbaterea publică, boicotată de Alianţa PNL, USRPLUS şi PMP, „toxică” pentru democraţia din Bascov, consider că a fost un succes real. Au fost dezbătute foarte multe probleme legate de Bugetare participativă (un subiect controversat, un domeniu pe care consilierii alianţei nu îl stăpânesc aproape deloc, un lucru pe care ei şi-l doresc să-l implementeze şi la Bascov dar nu ştiu cum, ba mai mult chiar au blocat aproximativ 700.000 lei pentru proiecte iniţiate/propuse de cetăţeni care nu au o baza legală şi o documentaţie tehnică bine pusă la punct – alt subiect la care aş vorbi o zi întreagă, dar renunţ), siguranţa cetăţeanului, investiţii pe termen scurt şi mediu, reciclare selectivă, sport şi cultură, culte, sănătate şi educaţie, transparenţă decizională etc.

 Şi ca să nu mă lungesc, nu pot să nu remarc şi intervenţiile unor cetăţeni bascoveni, plătitori de taxe şi impozite din care sunt renumeraţi viceprimarul şi toţi ceilalţi consilieri care au lipsit de la dezbatere pe motiv lesne de înţeles – nepregătiţi, nespecialişti, ignoranţi, lipsiţi de respect faţă de cetăţean ect. Dintre aceşti vorbitori nu pot să nu remarc intervenţiile domnul Ion Marinescu şi ale domnului Gheorghe Dinescu care este cetăţean rezident în Valea Ursului dar şi preşedinte al PNŢCD filiala Argeş, al reprezentantului cultelor din Bascov şi al celor doi reprezentanţi ai asociaţiei sportive Unirea Bascov, club care joacă fotbal în Liga a 3-a şi care trebuie să împartă bugetul de 20.000 lei alocat sportului bascovean, un buget tăiat de către această alianţă care nu face altceva decât să se răzbune pe primarul în funcţie, dar neînţelegând că de fapt fac un rău bascovenilor.

 Nu aş dori să închei această scurtă analiză în urma unui eveniment, fără a le transmite consilierilor de la PNL, USRPLUS şi PMP să pună mâna pe carte, să studieze legislaţia actuală, să înveţe cum se face un proiect (există şi un ghid în acest sens), să lase orgoliile departe de lupta personală cu imaginaţia lor şi să treacă la lucruri bune făcute pentru cetăţeni. Era să uit, înregistrarea video a dezbaterii o să fie cea mai bună campanie din 2024!!!

Traian PAPARETE, 14 iunie 2021

Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii și al personalizării conținutului nostru, în vederea analizării traficului, a furnizării de publicitate și a protecției anti-spam și anti-malware, precum și împotriva utilizării neautorizate. Accept Read More